Matchande rosa, Playboy-kuddar och en festlig stång. Kika in i sångerskan Jasmine Karas färgstarka hem!

stjärnrummet_ 23jasminkara-9783.jpgDet här är Jasmine

Namn: Jasmine Kara.
Ålder: 25 år.
Gör: Sångerska och låtskrivare, har bland annat varit med i TV4:s ”Körslaget” och SVT:s ”Allsång på Skansen”. Jasmine har också skrivit boken ”Hälsa henne att hon ska dö”, om hennes destruktiva förhållande i tonåren.
Bor: Just nu Bagarmossen, Stockholm, men ska snart flytta till London.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag tycker om att ha mycket färger, helst rosa och rött kombinerat med svart. Eftersom jag nästan alltid har svarta kläder så tycker jag om att ha starka färger hemma. Det viktigaste för mig är att allting matchar. När jag var yngre hade jag en ganska galen inredningsstil, men nu sitter det galna i håret och jag har det ganska stilrent hemma.

Berätta om stången och dina Playboy-kuddar.
– När jag bodde i New York så hade min kompis en likadan stång hemma, det var då jag fick idén och skaffade en egen. Det är bra träning och en rolig grej att ha hemma, särskilt på fester! Kuddarna har jag budat hem från Tradera. Jag ville ha svarta och rosa kuddar och de passade till stången. Jag har en matchande lampa i fönstret och till och med min bil har en Playboy-kanin på motorhuven. Det har blivit min grej!

Du flyttar mycket, hur påverkar det din inredning?
– Jag älskar att inreda och har alltid gjort det, men tyvärr har jag inte kunnat slå mig ner och bo på samma ställe på länge. Bara de senaste sju åren har jag flyttat åtta gånger. Men jag älskar att resa, det är min passion. Man får tänkta på att inte ha för mycket saker. Som tur är tycker jag om att ha få grejer, jag är pedant och vill ha det rent omkring mig. För mycket plotter stressar mig.

Din kompis Nadia bor också här, är det svårt att komma överens med inredningen?
– Ja, vi har alltid fullt hus här hemma. Jag trivs bäst så… Ett hus är inget hem utan familj och vänner. Det har fungerat jättebra att bo tillsammans med Nadia, alla vardagssysslor blir mycket roligare när man är två. Vi har kommit bra överens med inredningen. Eftersom vi har känt varandra så länge så kan vi varandras stil. Det har inte varit några obehagliga överraskningar!

Bildspel: Matchande färger hemma hos Jasmine

 

Jasmines 3 tips för dig som flyttar ofta

1. Ha inte för mycket smågrejer! Köp bara saker som du verkligen behöver så att du inte behöver göra dig av med saker, eller bära massa varje gång du ska till ett nytt ställe. Att inte välja för tunga material är också smart.
2. Handla billigt. Jag skulle aldrig skämmas för att handla begagnade prylar och möbler. Det är perfekt när man som jag flyttar mycket.
3. Håll ditt hem neutralt. När man reser ofta och besöker många olika ställen kan det vara skönt att ha det ganska neutralt hemma. Det skapar lugn och ro.

Husförhör

Beskriv din stil med ett ord:
– Matchande.
Hur ofta möblerat du om?
– Ganska ofta, eftersom jag gillar variation. Det är som avkoppling för mig, jag tycker om att pyssla också.
Vad är ditt dyraste köp till hemmet?
– Det är nog stången, den kostade runt 3000 kronor.
Vad gör du med saker som du tröttnar på?
– Jag ger dem till mina föräldrar och så får de göra vad de vill med dem. Jag klarar inte av att slänga saker.
Favoritfärg:
– Det är nog svart ändå, eftersom man kan matcha allt med det.
Form eller funktion, vad går först för dig:
– Form. Det viktigaste för mig är att allt matchar.
Är det viktigt för dig att ha städat?
– Ja, väldigt. Jag kan gå och fixa till småsaker hur länge som helst, som att puffa till kuddar som har säckat ihop. Till och med på hotell städar jag efter mig!
Hur såg ditt flickrum ut?
– Som Las Vegas! Mycket ljusslingor och mycket färg.
Vad har du för nästa projekt?
– Jag ska flytta till England snart och inreda mitt nya rum där.